Från arbetslös till drömjobbet

Last modified date

Är du arbetslös? Det finns alltid en väg framåt. Våga satsa på drömjobbet så har du stora möjligheter att uppnå ditt mål.

Vara arbetslös

För många är tiden som arbetslös väldigt jobbig. Mindre pengar i plånboken, en stress och ovisshet över när situationen kommer att förändras. Mindre möjligheter att göra saker, trots att du har mycket mer tid till ditt förfogande. Du måste uppfylla arbetsförmedlingens krav och söka jobb, samtidigt som det kanske inte finns så många jobb att söka. Men du kan också vända på det hundraåttio grader. Nu har du chansen att göra något nytt i ditt liv. Vad har du för drömjobb? Hur kan du uppnå ditt drömjobb? När du har sökt jobben som du måste söka för att få a-kassa, så kan du använda tiden för att kreativt ta reda på hur du kan ta dig framåt.

Framåt i livet

Tänk så här: det finns många människor som har ett jobb som de går till, år ut och år in. Eller så byter de jobb inom samma bransch. Men egentligen är de inte riktigt nöjda. Oftast är det inte pengarna som styr, utan rädslan. Men du har redan blivit arbetslös. Situationen är som den är. Då är det mycket klokare att låta mod och initiativ styra dig, istället för rädsla och besvikelse. Naturligtvis behöver du hitta ett jobb för att kunna betala dina räkningar. Men det är många som aldrig kommer längre i livet än till ett jobb som betalar deras räkningar. Personer som aldrig uppfyller sina drömmar.

Ditt drömjobb

Börja med att fråga dig vad du skulle göra om du plötsligt fick 1 000 000 kronor. Det är en bra fråga att ställa sig för att ta reda på vad man verkligen vill. Om svaret är att köpa en dyr bil för 400 000 kronor, då är det dags att du tar tag i din mognadsnivå. Som arbetslös ska ditt fokus vara att ta dig framåt i livet. Är drömmen att starta ett företag? Att gå en utbildning? Att få ett särskilt jobb som du egentligen är utbildad för? Sätt dig ner med papper och penna och skriv ner dina tankar. Är du osäker på vad du egentligen vill göra, så kan det vara smart att skriva upp alla saker du kan tänka dig att göra. Eller så börjar du från andra hållet: jobb som du absolut inte vill ha. Ibland kan det vara en väg framåt.

Tänk också igenom vad du är duktig på. Är det att bemöta människor, ha koll på siffror, organisera, lackera bilar, städa eller undervisa? Du har kanske jobbat som butiksbiträde i tio år, men har upptäckt att du är riktigt duktig på att förklara saker på ett pedagogiskt sätt. Ska du kanske bli lärare? Eller så älskar du att få plåstra om sår, få ta tag i svåra situationer och fatta snabba beslut? Då är vägen framåt kanske att bli sjuksköterska. Börjar redan nu att arbeta på att ta dig till ditt mål.

ivadmin