Boka hemstäd och få mer tid över till annat

Last modified date

Hur mycket och ofta man städar i hemmet är väldigt individuellt. Vissa städar varje dag, medan andra har en fast dag i veckan då dammsugare och mopp åker fram. Hur mycket man städar beror oftast på den egna personliga standarden, men också hur många som bor i hushållet. En familj med flera barn kommer behöva städa oftare än singelparet, eftersom fler personer innebär mer smuts.

Oavsett hur ofta man städar finns det en sak som de allra flesta människor håller med om och det är att städning tar mycket av ens fritid. När man väl har slutat arbetet för dagen är det inte kul att fortsätta arbeta i hemmet. Städning har dessutom (sedan länge) varit något som många par bråkar om och den främsta orsaken till detta är att man har olika standarder. Den ena bryr sig helt enkelt inte, och den andra önskar mer hjälp i bostaden.

Ta hjälp av proffsen för ett rent hem

Det finns dock en lösning på problemet och det är att anlita en städfirma för uppgiften. En städfirma kan förvisso inte komma ut och städa ditt hem varje dag, men de hjälper dig med de där grundliga veckostädningarna som behövs för att hålla en fin och ren grund. I Sverige finns det mängder med olika städfirmor som du kan välja mellan och som erbjuder bra hemstäd till bra pris, men hur fungerar en städfirma och vad ingår?

Hur fungerar en städfirma?

En städfirma är kort och gott ett företag som du anlitar när du är i behov av hjälp med städningen. Många städfirmor erbjuder mer än bara hemstädning och hjälper även till med storstädningar, flyttstädningar och fönsterputs. Du anlitar företaget för hemstädning om du inte kan, vill eller hinner ta hand om uppgiften på egen hand och med RUT-avdraget kan du sänka kostnaderna med hela 50 %.

Hur städfirman fungerar kan dock se olika ut mellan olika företag. Vissa erbjuder fasta städinstruktioner med moment som utförs varje gång, medan andra är mer flexibla och låter kunden bestämma vad som ska göras. Priserna kan även variera, t.ex. pris per timme eller fast pris per antalet kvadratmeter som ska städas.

Vad ingår i en hemstädning?

En hemstädning är kort och gott en vardaglig (men grundlig) städning av ditt hem. I hemstädningen ingår det vanligtvis städmoment som dammsugning och våttorkning av golv, men också avtorkning av fria ytor och rengöring av utsidan på vitvaror. I badrummet tvättas golvet ordentligt och både toalett och handfat, samt dusch/bad rengörs utvändigt. Speglar putsas och elektronik dammas av.

En hemstädning är inte lika omfattande som en storstädning, men det är ett riktigt bra alternativ att välja regelbunden städning för den som inte orkar bråka mer om dammsugningen eller för den som vill ha mer egentid. Genom att anlita en städfirma kan du spendera mer tid på det du verkligen tycker om, t.ex. träning, din familj, matlagning eller vadhelst det må vara.

kalle