Springa ett maraton

Last modified date

Är det dags att ta löpningen ett rejält kliv framåt? På många svenskars bucketlist står Stockholm marathon. En härlig utmaning på 42 kilometer.

Stockholm maraton

Om du drömmer om att springa ett maraton är just Stockholm marathon ett klokt förstaval. Förutom att loppet går av stapeln i vår vackra huvudstad, så är det sällan jättevarmt och det är heller inte en så backig bana. Stockholm erbjuder också olika slags scenerier: du springer över broar, i grönska och förbi vackra hus – vilket underlättar mentalt för att ta sig runt.

Träna till ett maraton

Ju tidigare du påbörjar din maratonträning, desto skönare löpresa kommer du att få. Du bör träna långsiktigt, så att kroppen verkligen håller. Det finns också grupper som brukar träna tillsammans inför maran. Om du bor långt ifrån en större stad kan det vara smart att faktiskt skaffa dig en löpcoach online. Att ha en coach att bolla tankar med, vara ansvariga inför och få goda tips utav underlättar ofta, särskilt när man ska företa sig en så rejäl utmaning som Stockholm marathon. Glöm inte heller att köpa flera par skor. Löp inte i samma skor, utan använda olika skor utifrån det underlag som du löper på.

ivadmin