Förläng livslängden på dina tandimplantat

Last modified date

Tandimplantat är en fantastisk lösning för personer som drömmer om att få ett vackert leende med vita tänder, speciellt om du har skadade eller saknade tänder. Även om det vid första anblick kan verka som en snabb lösning, så innebär det faktiskt att du gör vissa justeringar i din livsstil. Du behöver tillämpa hälsosamma beteenden och vanor för att dina tandimplantat ska hålla så länge som möjligt. En sund livsstil med rätt munvård kan få dina tandimplantat att hålla i decennier och fungera som en långvarig lösning för saknade tänder.

Anledningen till att många numera skaffar tandimplantat beror på att de matchar naturliga tänder, såväl estetiskt som funktionellt. Dessutom är tandimplantat ett smidigt alternativ eftersom de inte behöver tas bort dagligen.

Första steget för att komma igång är att kontakta Södertandläkarna på Södermalm för att boka en tid för undersökning och planering. Södertandläkarna på Södermalm är experter på tandimplantat med en gedigen utbildning och erfarenhet av implantatbehandlingar. Du är i trygga händer hos denna moderna tandvårdsklinik med den senaste och mest innovativa utrustningen. Förutom tandimplantat erbjuder de tandkirurgi, förebyggande behandling, snygga tandkronor, bettrehabilitering, tandblekning och mycket annat. När du väl har dina tandimplantat är det din tur att ta hand om dem och det finns ett antal saker du kan göra.

5 tips på hur du förlänger livslängden på dina tandimplantat

Några enkla tips på hur du förlänger livslängden på dina tandimplantat är:

  • Håll koll på läkningsprocessen. Efter din implantatbehandling är det oerhört viktigt att låta läkningen ta den tid som krävs. Se till att hålla området rent och följa tandläkaren rådgivning och vägledning. Ju bättre du tar hand om området desto mer kan läkningsprocessen påskyndas.
  • Ta hand om din munhygien. Daglig munvård med tandtråd, tandborstning och munskölj kommer du att göra en stor skillnad på dina tandimplantats livslängd.
  • Låt en tandläkare kontrollera dina tandimplantat emellanåt. Gör rutinbesök hos tandläkaren omkring var sjätte månad för att kontrollera tandimplantatet och omgivande områden.
  • Undvik vissa livsmedel. Det kanske utmanade sättet att förlänga livslängden på dina tandimplantat är att göra vissa livsstilsförändringar i vad du äter, till exempel undvika sötsaker och att tugga hårda saker som is och kött med ben. Du bör även undvika skadliga vanor som att röka och dricka mycket kaffe eftersom det missfärgar dina tandimplantat.
  • Ha en hälsosam livsstil. En hälsosam livsstil förbättrar dina hälsa och minimerar risken att du skadar dina tandimplantat och tandkött.

kalle