Bli nöjd med ditt utseende

Last modified date

För att trivas med livet är det viktigt att må bra både på in- och utsidan. Att vara nöjd med sitt utseende brukar ofta leda till att vi mår bättre även inombords. Några sätt att förbättra sitt yttre på är träning, hälsosam kost och estetisk kirurgi.

Träna för att forma kroppen

Träning kan vara oerhört effektivt för att forma ditt utseende på sättet som du önskar. Vilket träningsupplägg som passar bäst beror på din målsättning. Vill du ha bättre symmetri mellan exempelvis överkropp och underkropp bör du satsa på styrketräning. Har du till exempel större ben än överkropp är det smart att satsa på att bygga upp större axlar, rygg och armar.

Vill du minska fettmängden på kroppen är det bra att satsa på en kombination av konditions- och styrketräning. För minskad fettmängd krävs också att du ser över din kost.

Träning kan tyvärr inte helt och hållet ändra ditt yttre. Att bli av med åldersrynkor eller att få fastare bröst går inte med enbart träning. Har du delar av din kropp som du är missnöjd med trots att du tränar regelbundet kan plastikkirurgi hjälpa dig. Hos https://citadellkliniken.com/ får du hjälp med att föryngra ditt utseende eller med operationer som fettsugning och bröstimplantat.

Hälsosam kost för ett vackert yttre

Att ha en hälsosam kosthållning kommer att göra att du mår bättre och får ett snyggare yttre. Godis och skräpmat kan visserligen kännas härligt för stunden men på lång sikt är det inte bra för formen. Satsa istället på regelbundna måltider med en bra balans mellan protein, kolhydrater och fett. Väg och räkna gärna för att få kontroll på ungefär hur många kalorier du äter under en dag. Tänk på att det är viktigt att få i dig rätt mängd av vitaminer och mineraler. Grönsaker och till exempel fisk, ägg och nötter innehåller mängder av nyttigheter som får din kropp att må bra.

Sömn och stress

En hög stressnivå i livet och dålig sömn kan leda till ett trött och åldrat utseende. Genom att följa råden om regelbunden träning lägger du en bra grund för att få bättre sömn och minska stress. Träning leder nämligen till avslappning och gör att vi somnar lättare på kvällen eftersom kroppen då är fysiskt trött.

kalle