Kan en deodorant vara farligt för hälsan?

Last modified date

Idag är vi alltmer medvetna om vad vi stoppar i kroppen och hur saker och ting påverkar vår hälsa. Man bryr sig mer om att hålla sig till en hälsosam miljö och livsstil. Allt detta beror på att med tiden har man insett hur skadligt vissa ämnen kan vara för vår hälsa.

Vår hälsa styrs av många olika faktorer, allt från luften vi andas till saker och ting som används på kroppen kan påverka kroppen. Något som man insett under senare tid är även att parfymer och deodoranter som används i armhålorna kan vara skadliga för oss.

Då parfym innehåller starka ämnen ska det inte sprays på rakt på i armhålan. Detta beror på att våra armhålor har många införselgångar och körtlar som kan ta upp olika ämnen och föra det vidare in i kroppen. Om man då sprayar på starka ämnen som kan vara skadliga för vår hälsa kommer det kunna ta sig in i kroppen och påverka oss.

Det är även därför man idag har tagit bort många antiperspiranter och även tagit bort många starka ämnen från olika deodoranter. Många upplever att deodoranter som finns på marknaden idag inte är lika effektiva som innan och detta beror just på detta. Och även om de inte känns lika effektiva så kommer de ändå se till att göra det dem är till för göra!

Välj en snäll deodorant

När man köper en deodorant idag kan man känna sig ganska lugn på att den inte är farlig för hälsan. Detta beror på att man idag tagit bort de ämnen som var skadliga, som aluminium och andra väldigt starka ämnen. De olika deodoranter som finns på marknaden idag som till exempel dolce gabbana deo, är framtagna på ett sätt som inte ska påverka hälsan eller vara skadligt för kroppen på något sätt. Därför kan man använda dessa utan någon som helst oro.

Många väljer även att använda sig av doftfria och naturliga produkter. Det kan vara produkter som endast dödar bakterier och ser till att man inte luktar under dagen. Då dålig lukt ofta beror på de bakterier man har under armarna.

Men dessa deodoranter kommer inte att bidra till att man vettas mindre och eftersom de är doftfria kommer man inte heller att få en god doft. Däremot är dessa deodoranter ett väldigt bra alternativ för de som vill använda sig av vegansk och så naturliga produkter som möjligt.

kalle