Så lyckas du må bättre

Last modified date

Livet är en berg- och dalbana. Ibland är du på toppen och ibland på botten. Det påverkar såklart ditt mående. Ibland möter du motstånd och behöver gå igenom jobbiga situationer. Men det finns några bra saker som du kan tänka på och göra när livet inte är på topp. Det finns metoder som gör att du inte fastnar i negativa tankebanor och beteenden som hindrar dig från att må bra. En sak är att inte jämföra dig med andra. Fundera över vad du vill ha och behöver för att just du ska kunna må bra. Om du har saker som du mår dåligt över, som exempelvis kroppsliga saker som rynkor eller tunt hår, finns det saker du kan göra åt det om det är viktigt för dig. Du ska inte må dåligt över saker som du faktiskt kan åtgärda. Om du har tunt hår men önskar tjockare hår kan du göra en PRP på Nordic Hair Clinic i Sverige som är en behandling mot håravfall och tunnhårighet. Det är en enkel och helt naturlig behandling som inte har några biverkningar. Allt som injiceras kommer från dig själv. Men en viktig aspekt är att du inte ska ändra dig för någon annans skull utan bara för din egen.

Maxa dagsljuset

Att motionera och träna är något som påverkar ditt psykiska mående mer än du kan tro. Det är bra att försöka vara regelbundet fysiskt aktiv. När livet visar sig från sin sämre sida är det ännu viktigare. Om du vill få ännu bättre effekt av träningen är det en bra idé att göra det utomhus i naturen. Då får frisk luft och dagsljus, vilket är bra för måendet. Att försöka maxa ljuset, speciellt under vinterhalvåret, är bra om du känner dig deppig.

Planera in saker att se fram emot

Det kan vara en god idé att jobba med din inställning. Acceptera att allt inte är på topp och att du kan känna dig nedstämd. Du ska däremot inte fastna i relationer eller på en arbetsplats där du inte känner att du trivs. Ibland är det just det du behöver, att byta arbetsplats eller avsluta en relation för att kunna må bättre. Omge dig istället med människor som gör dig glad och som finns vid din sida i både med- och motgång. Att planera in små saker som gör dig glad och något som du kan se fram emot är något som kan lyfta ditt mående. Det kan vara en spakväll, en middag eller vad som helst som du kan längta till. Försök också att se det fina i det lilla. Det är det små stunderna som kan ge dig lyckoglimtar varje dag.

kalle