Så hittar du rätt personal som företagare

Om du driver ett företag eller är chef på en större statlig avdelning är det väldigt viktigt att hitta rätt person till rätt plats. Eftersom anställningsskyddet är väldigt starkt kan det vara klokt att anlita ett bemanningsföretag, så att du och personen får lära känna varandra innan det skrivs ett anställningskontrakt.

Sök via bemanningsföretag

Det finns flera fördelar med att söka personal via bemanningsföretag. För det första behöver du inte leta och läsa CV själv. Det administrativa och lite tråkiga jobbet gör de åt dig. För det andra behöver du inte oroa dig för att skriva kontrakt med en person innan den hunnit jobba ett tag på företaget. När du rekryterar via ett bemanningsföretag anställer du inte personen. Du och den eventuellt blivande arbetstagaren får i lugn och ro se om det fungerar. Anlita Bravura som ditt bemanningsföretag i Stockholm, så kommer du få unga och karriärsugna kandidater inom IT, marknadsföring, sales och customer support och business administration. Bravura specialiserar sig på unga personer som verkligen vill in på arbetsmarknaden.

Rätt person på rätt plats

Det är flera saker som ska stämma. Du vill fatta ett beslut som fungerar på sikt. Naturligtvis måste personen uppfylla dina grundläggande krav. Men det är också viktigt att han eller hon fungerar i gruppen. Punktlighet, social kompetens och dylika färdigheter utifrån arbetsplatsens behov. Det är också klokt att skilja mellan utbildning och talang. En person kan lära sig mycket via en utbildning, men en person som har talang kan även vidareutveckla produkter och företaget. Du kan ha två kandidater där den ena har fullgjort en utbildning, medan den andra inte har samma akademiska kompetens. Men personen ifråga är mer kreativ och kan lätt läsa in kunskapen. Det är kokt att anställa utifrån vad personen både kan nu och vad den över utbildning kommer kunna bidra med.

Tillfällig personal

Det fina med bemanningsföretag är också att du enkelt och snabbt kan få vikarier. Du behöver extrapersonal innan jul. Då är det skönt att bara vända sig till Bravura och få kompetent personal. Du kan även be att en person som har vikarierat hos dig tidigare gärna kommer tillbaka.

kalle