Flytta till Stockholm utan jobb

Last modified date

Ibland kan man behöva våga ta ett rejält kliv för att komma framåt i livet. Som att flytta till Stockholm utan jobb. Hur ska du göra för att lyckas?

Flytta till Stockholm

Det är många som flyttar till Stockholm för att antingen börja studera, de har hittat ett jobb, kärleken eller så vill de bo i Stockholm ett tag. Är det så att du vill flytta till Stockholm för att du antingen har hittat kärleken, vill testa att bo i Stockholm eller för att du har fått ett erbjudande om bostad? Men du har inget jobb. Ska du då flytta eller ska du vänta tills du har ett jobb?

Hitta bostad

Det första problemet kan vara att hitta en bostad. Om du verkligen längtar efter att flytta till Stockholm kan det vara smart att börja med att vara inneboende. Det har också kommit en ny slags boendeform, co-living, där du hyr en del av en lägenhet tillsammans med andra. Men att vara inneboende är ofta det enklaste sättet. Du bör även ha pengar på fickan, såvida du inte är arbetslös och får a-kassa, så att du garanterat kan betala dina räkningar medan du söker jobb.

Hitta jobb

Man brukar säga att de som vill jobba alltid får jobb. Och egentligen ligger det mycket i det, om du bara är villig att ta jobben som erbjuds. Tänkt inte att du ska hitta ditt drömjobb det första du gör. Få en fast anställning eller att jobbet ska vara på en speciell plats i Stockholm. Smartaste är att skriva in dig på en jobbförmedling, och jobbpool, och sedan gå till både hamburgerkedjor och äldreboenden samt affärer och söka jobb. Sök upp arbetsgivare personligen, så går det ofta mycket lättare att få jobb. Du kan även köra über, städa och jobba som personlig assistent. När du har fått in din fot någonstans, om det så bara är ett pass i veckan, ska du lägga dig vinn om att alltid ta alla pass som du blir erbjuden i början. Det är också klokt att jobba på ett ställe under en längre tid. Byt inte jobb efter två månader, utan håll ut i minst ett halvår. Så uppfattas du som en pålitlig och uthållig person när du söker ett annat och intressantare jobb.

ivadmin