Starta eget företag efter 50

Last modified date

Har du passerat 50-strecket, eller är du på väg dit? Då kan det vara läge att starta ett eget företag: få en andra karriär och möjligheten att göra något nytt.

Ny karriär vid 50

Drömmer du om att göra något nytt? Kanske ha ett eget företag och få utvecklas som person. När du närmar dig 50, eller har passerat 50, har du mycket livserfarenhet som du kan ta med när du börjar en ny karriär. Det fina med att starta företag är att alla kan göra det oavsett utbildning. Du har kanske arbetat i en mataffär hela ditt liv, eller som undersköterska på ett äldreboende. Du känner att du skulle vilja få göra något annat, men har samtidigt inte utbildning eller erfarenhet för många intressanta jobb. Då kan du skapa din egen karriär genom eget företag.

Starta företag

Att starta företag är väldigt viktigt i Sverige. I alla fall om du startar enskild firma. Det innebär att du ansöker om f-skattsedel hos Skatteverket, och sedan kan du bygga upp ditt företag. Det kan vara klokt att du bygger upp ditt företag medan du har en annan anställning. Besluta dig för att arbeta med ditt företag en timme varje måndag, onsdag och fredagkväll. Det blir tre timmar i veckan. Bygg sedan sakta upp ditt företag, samtidigt som du har din fasta inkomst. När du börjar få inkomst på ditt företag, kan du gå ner i arbetstid. Det är smart att starta ett företag inom ett område som du har kunskap om, kontaktnät eller erfarenhet utav. Det finns personer som är duktiga på att pyssla, virka och sy, och som bokstavligen byggt upp miljonföretag på Etsy. Eller så är du duktig på att renovera bilar eller billackering, och börjar ta in bilar som du renoverar eller lackerar.

ivadmin