Börja träna

Last modified date

Tillhör du dem som skulle vilja börja träna, men tycker att det är svårt att komma igång? Börja träna i etapper, så är det lättare att komma igång.

Etapp ett

Att försöka komma i form, börja träna och äta nyttigt tar tid. Att skapa en ny vana tar faktiskt 66 dagar enligt forskningen. Därför är det klokt att inte försöka göra allt på en och samma gång. Det första du ska göra är att fatta ett beslut och skapa dig ett mål. För vissa är målet att delta i ett lopp, för andra att träna en gång i veckan eller gå ner 10 kilo. Det är mycket lättare att börja träna om du har en målbild. Då kan du också dela upp träningen i mindre delmoment.

Etapp två

När du har kommit på vad du vill göra är det dags att börja träna. Gå inte ut för hårt i början, utan träna bara ett par gånger i veckan. Men håll det. Det är också smart att börja läsa träningsmagasin som Aktiv träning, iForum och träningsbloggar. Det ger både inspiration och goda tips. Det absolut bästa är att hitta någon att träna tillsammans med. Då kan ni peppa varandra.

ivadmin