Ett genuint leende med fillers

Last modified date

Självkänsla handlar om väldigt många faktorer som samspelar för att du ska finna den där känslan av inre trygghet, självaktning och stolthet. Om du reser inåt för en stund och söker igenom dina känslor – vad skulle just du behöva för att känna att självkänslan spirar?

Jobba inifrån och ut

För att stärka dig själv behöver du konfrontera både inre och yttre faktorer. Att genomgå självutvecklande arbete är ofta ett inre jobb, som till exempel handlar om att hitta dina egna, allra starkaste värderingar, och titta på just dina behov och hur du möter dem. Det kan också betyda att hitta mönster i din personlighet, där förklaringar till dessa mönster ofta hittas i barndomen, och arbeta igenom dem för att sedan låta dem släppa taget om dig.

I jobbet att stärka självkänslan är den inre resan bara en del även om den är stor och viktig. Yttre faktorer påverkar också väldigt mycket, där vårt utseende ofta är en del som utövar en hel del inflytande på vår självkänsla. Mycket handlar om att lära sig acceptera den kropp du har, den är ditt hem och behöver din kärlek, men ibland kan mindre förändringar hjälpa till att stärka dig. Att exempelvis forma läpparna med fillers kan hjälpa till att balansera ansiktet så att det blir mer proportionerligt. Det positiva med fillers är att det är ett väldigt litet ingrepp och det behöver inte bli onaturligt alls utan snarare bara skapa lite mer former. Funderar du på fillers för att stärka självkänslan är det viktigt att du återigen går inåt för att känna in hur pass genuint stärkt du skulle känna dig av formade läppar. Sann självkänsla kommer av naturlig styrka och trygghet, och när du känner att du vet vad du behöver för att uppnå det (tips – du har egentligen redan allt inom dig) ska du inte tveka i att gå efter det.

Du ska alltid vara försiktig med ingrepp i din kropp, då allt du gör kommer påverka dig både fysiskt och mentalt. Men det är också viktigt att du ska känna dig respekterad i dina beslut, och ha den personliga friheten att göra det som du upplever är allra bäst för just dig.

kalle