Selfielampa för riktigt bra bilder

Last modified date

Vill du ta bra bilder som du kan vara stolt över och visa upp både privat och på sociala medier? Då behöver du såklart en kamera, men den detalj som kommer vara avgörande för dina bilder är en selfielampa, som gör att du kommer få det perfekta ljuset även i mörka omgivningar.

Bästa belysningen för dina bilder

När vi tar bilder i vardagen tänker vi inte alltid på vilken ljuskälla vi har, vilken vinkel som är mest fördelaktig eller hur vi bäst komponerar bilden. Vi tar helt enkelt bilden, ibland blir den riktigt bra och ibland riktigt hemsk. Givetvis handlar resultatet väldigt mycket om hur du som fotograf tänker och känner för bilderna du tar, men väldigt ofta när bilderna inte blir bra är det ljuset som inte faller bra, eller så är det alldeles för ljust eller för mörkt. Har du däremot en smidig och lättskött selfie lampa kommer väldigt mycket bli enklare och du kommer få betydligt bättre bilder. Lampan fördelar ljuset på ett jämnt och balanserat sätt över ditt ansikte och gör att bilden ser mycket mer professionell ut. En selfielampa sätts ofta på ett stativ som kan vara antingen litet eller stort, men med till exempel en enkel liten tripod kan du lätt ta väldigt fina bilder på nolltid.

Perfekt även för filmer

Selfielampan hjälper dig inte bara ta bilder till dina sociala medier utan du kan även använda den som ljussättare om du filmar med din kamera. Gör du till exempel filmer till Youtube eller Instagram är den perfekt för att sprida precis rätt ljus när du filmar relativt nära lampan. Du behöver alltså inte så mycket speciell utrustning för att ta bra bilder och filmer; en kamera, en selfielampa och eventuellt en mikrofon kommer du ofta väldigt långt med.

kalle