Pengar och frihet

Last modified date

För många hänger pengar och friheter ihop. Du kan inte köpa dig lycka, men det är skönt att kunna åka iväg på semester och har råd med en bra bil.

Dina pengar

För att dina pengar ska ge mer frihet behöver du minska på dina utgifter och skaffa dig mer inkomster. Börja med att målmedvetet betala av dina lån. Först små krediter och avsluta med CSN-lånet och bostadslånet. Ju mindre lån du har, alltså ju mindre räkningar som kommer varje månad, desto mer frihet kommer du att få ekonomiskt. För att dina pengar ska ge mer frihet måste du göra aktiva val. Du kan behöva köra en sämre bil ett tag och verkligen budgetera allt. Men i det långa loppet vinner du på det.

Frihet

Den frihet som pengar ger är möjligheten att göra saker. Du kan åka på semester, starta ett företag, bygga en altan eller vara ledig en vecka utan semesterersättning. För att du har råd med det. Pengar kan inte ersätta människor eller ge goda relationer, men det kan hjälpa oss att få råd att göra roliga saker tillsammans med dem vi älskar. Pengar ger också möjligheten att dela med sig till människor i nöd.

ivadmin