DIY Tvättkorg/Tvättpåse SUPER ENKELT

Allmänt, Gör det själv (DIY), Tips & Trix / Permalink / 0

 

http://nouwcdn.com/9/1150000/1120000/1119688/pics/2015521143126511119688_sbig.jpg

 Inte världens charmigaste bild men ändå.. Jag blev så trött på vår plast tvättkorg som hängt med oss x antal år (den hade börjat gå sönder i själva tvättkorgs delen). Och jag tyckte inte riktigt den passa in längre i vårt nya badrum. Efter en massa sökande på diverse olika webbsidor efter en ny tvättkorg så kom jag på iden att jag kunde sy en själv exakt så som jag ville ha den.  För ett tag sedan köpte jag hem ett tjockare tyg på PMU som jag förälskade mig i.  Och som bara har väntat på mig tills jag kom på vad jag ville använda det till.

 

DIY Tvättkorg/Tvättpåse Så här gjorde jag :

 1. Hitta ett lämpligt tyg du tycker om (gärna lite grövre/starkare tyg än tunnare tyg).

 2. Klipp tyget i det måttet du vill ha. Själv använda jag måtten (mer eller mindre) efter vår förra tvättkorg. Det vill säga 67x117cm sömsmån inkluderat.

 3. Sy med zigzag på avigsidan (avigsidorna mot varann) ca 1 cm från tygets kant (sömsmån) på båda sidorna och längst ner (botten). Sy INTE ihop ovansidan , gör du det har du ju ingen öppning på din tvättkorg.

 4. Vänd ut och in på tyget så att du har det fina sidan av tyget mot dig. Sy med raksöm på ställena där du sydde med zigzag (båda sidorna och längst ner (botten). Sy INTE ihop ovansidan. Sy längst med kanten. 

 

KLART

 

 Funderar på att eventuellt sy fast texten TVÄTT med olika tygbitar. Eller virka en gigantisk rosett att sy på. För att göra påsen lite roligare och gladare. Vad tycker ni? Har du något bra tips? Eller ska jag bara lämna den som den är ? Man ser inte så jätte tydligt på bilden men påsen är i en beige färg med väldigt ljus bruna ränder.Inte världens charmigaste bild men ändå.. Jag blev så trött på vår plast tvättkorg som hängt med oss x antal år (den hade börjat gå sönder i själva tvättkorgs delen). Och jag tyckte inte riktigt den passa in längre i vårt nya badrum. Efter en massa sökande på diverse olika webbsidor efter en ny tvättkorg så kom jag på iden att jag kunde sy en själv exakt så som jag ville ha den.  För ett tag sedan köpte jag hem ett tjockare tyg på PMU som jag förälskade mig i.  Och som bara har väntat på mig tills jag kom på vad jag ville använda det till.

Till top