Kemikaliefria tapeter , finns de?

Allmänt, Budget, Tips & Trix / Permalink / 0
Untitled #159

 
 
Att tapetsera om hemma kan vara ett billigt & enkelt sätt att piffa upp hemmet. Kollaget ovan består av mina tapet favoriter från ECO , de och och många andra fina tapeter hittas på Bygghemma.se. Tapeterna från ECO är vattenbaserade vilket innebär att de är fria från skadliga kemikalier och PVC , det gillar jag.
 
Många vet nog inte vilka kemikalier som ligger och lurar i vanliga tapeter. Många vet kanske inte ens att kemikaliefria tapeter finns. En del kanske till och med har lite "fördomar" mot kemikaliefri inredning , att det ska vara fult och bara ha ett litet urval av items. ECO har 379 olika tapeter att välja mellan.
 
De geometriska mönstren skulle jag välja att ha i sovrummet/vardagsrummet troligtvis som fondvägg.På en eller två väggar , kanske blir lite mycket och ha tapeterna över alla väggar eller vad tycker ni ?  Trä panel tapeten skulle jag nog ha på väggen som en fondvägg där sängen är , så att det ser ut som en sänggavel. Tapeterna ovan kostar mellan 300-500 kr. Ungefär samma priser som kemikaliebaserade tapeter.

Många gånger när man tänker kemikaliefritt så tänker jag på att antingen finns det ett för litet urval eller allt för murriga färger. Eco's tapeter är varken murriga , tråkiga och de har inte alls ett litet sortiment. Tycker jag i alla fall. Så nästa gång du ska köpa tapeter överväg då eller i alla fall kika efter Ecos tapet sortiment. Varför välja tapeter med kemikalier när du ändå kan välja fina tapeter från Bygghemma ECO sortiment.

Få produkter hemskickade till dig GRATIS

Allmänt, Tips & Trix / Permalink / 0

 

 

Tycker du om att få saker hemskickade till dig gratis samt recensera dessa produkter ? Då är buzzador något för dig ! Att vara buzzador innebär att man får erbjudanden om att prova på/recensera saker gratis. Kostar det så står det i kampanj erbjudandet och du får köpa hem sakerna till ett reducerat pris !

Just nu är jag med i en kampanj där jag får prova på Yoogaia. En tjänst där du kan delta i b.l.a yoga & pilates live pass från ditt eget vardagsrum. Om du inte hinner med live passen så är det ingen fara , du kan titta på live passen vid senare tillfällen också.

Vad väntar ni på bli medlem om du gillar att recensera saker gratis. De är självklart gratis att bli medlem också. Du får varorna hemskickade till dig helt gratis du betalar alltså ingen fraktavgift alls! Om du nu deltar i en kampanj där de skickar ut produkter du får recensera.

#yoogaiabuzza #buzzador #yoogaia

DIY Tvättkorg/Tvättpåse SUPER ENKELT

Allmänt, Gör det själv (DIY), Tips & Trix / Permalink / 0

 

http://nouwcdn.com/9/1150000/1120000/1119688/pics/2015521143126511119688_sbig.jpg

 Inte världens charmigaste bild men ändå.. Jag blev så trött på vår plast tvättkorg som hängt med oss x antal år (den hade börjat gå sönder i själva tvättkorgs delen). Och jag tyckte inte riktigt den passa in längre i vårt nya badrum. Efter en massa sökande på diverse olika webbsidor efter en ny tvättkorg så kom jag på iden att jag kunde sy en själv exakt så som jag ville ha den.  För ett tag sedan köpte jag hem ett tjockare tyg på PMU som jag förälskade mig i.  Och som bara har väntat på mig tills jag kom på vad jag ville använda det till.

 

DIY Tvättkorg/Tvättpåse Så här gjorde jag :

 1. Hitta ett lämpligt tyg du tycker om (gärna lite grövre/starkare tyg än tunnare tyg).

 2. Klipp tyget i det måttet du vill ha. Själv använda jag måtten (mer eller mindre) efter vår förra tvättkorg. Det vill säga 67x117cm sömsmån inkluderat.

 3. Sy med zigzag på avigsidan (avigsidorna mot varann) ca 1 cm från tygets kant (sömsmån) på båda sidorna och längst ner (botten). Sy INTE ihop ovansidan , gör du det har du ju ingen öppning på din tvättkorg.

 4. Vänd ut och in på tyget så att du har det fina sidan av tyget mot dig. Sy med raksöm på ställena där du sydde med zigzag (båda sidorna och längst ner (botten). Sy INTE ihop ovansidan. Sy längst med kanten. 

 

KLART

 

 Funderar på att eventuellt sy fast texten TVÄTT med olika tygbitar. Eller virka en gigantisk rosett att sy på. För att göra påsen lite roligare och gladare. Vad tycker ni? Har du något bra tips? Eller ska jag bara lämna den som den är ? Man ser inte så jätte tydligt på bilden men påsen är i en beige färg med väldigt ljus bruna ränder.Inte världens charmigaste bild men ändå.. Jag blev så trött på vår plast tvättkorg som hängt med oss x antal år (den hade börjat gå sönder i själva tvättkorgs delen). Och jag tyckte inte riktigt den passa in längre i vårt nya badrum. Efter en massa sökande på diverse olika webbsidor efter en ny tvättkorg så kom jag på iden att jag kunde sy en själv exakt så som jag ville ha den.  För ett tag sedan köpte jag hem ett tjockare tyg på PMU som jag förälskade mig i.  Och som bara har väntat på mig tills jag kom på vad jag ville använda det till.

Till top