Den som spar , han har..

Allmänt / Permalink / 0
Untitled #149
 
 
Redan när jag var liten fick jag lära mig att pengar inte växte på träd , att jag själv fick spara pengar till de jag ville köpa. Och framförallt fick jag göra något för att förtjäna min veckopeng , gjorde jag inte de jag skulle fick jag ingen veckopeng den veckan. De var surt när man var liten och man inte fick allt man ville ha. Men nu som vuxen är jag så otroligt tacksam för att jag fick lära mig att pengar inte var något man bara kasta runt sig.

Jag tycker de är fel i dagens samhälle att tioåringar och yngre barn går runt med den senaste mobilen och bara vill ha och ha. Utan att oftast behöva röra ett finger för att förtjäna något. Den som spar han har , var något jag fick höra rätt så mycket som liten och det stämmer ju.

Visste du att om du öppnar en sparkonto hos Santander och har ett startbelopp på 20.000 och sätter in 500 kr i månaden så har du efter ett års sparande 26 506 kr på ditt sparkonto. Hur mycke/snabbt din buffert växer beror ju självklart på startbelopp , spartid , månadsinsättning & aktuell ränta.
Till top