Ingrediens skolan - Vad innehåller våra skönhetsprodukter ?

Allmänt, Ekologiskt & Naturligt, Skönhet/Smink / ekologiskt & naturligt, ingrediens skolan, skönhetsprodukter / Permalink / 0
Ingrediens skolan

 
 
 
 
För ett tag sedan började jag intressera mig mer över vad mina skönhetsprodukter innehåller och vad dessa ingredienser kan göra för skada för mig i det långa loppet. Jag började med att söka information om enskilda ingredienser och det jag hittade skrämde mig. Jag tycker verkligen att vi som konsumenter borde vara mer medvetna om vad vi applicerar/smörjer på vår kropp dagligen. Och detta går inte de flesta företagen ut med , vad alla de konstiga ingredienserna (som man knappt kan uttala) verkligen är för något.
 
Hur kommer ingrediens skolan se ut ? Jag kommer att publicera ett inlägg om en ingrediens i taget. Vad är syftet med ingrediensen ? Varför ska du undvika den ? Vad har den för eventuell inverkan på kroppen i långa loppet ?
 
Varför jag gör detta ? Syftet med ingrediens skolan är att upplysa alla som är intresserade av vad de applicerar/smörjer på sin kropp. Kanske kan jag få någon/några att gö över till den "gröna" sidan. Om inte annat kanske jag får någon att tänka om eller intressera sig mer över vad våra skönhetsprodukter verkligen innehåller.
 
Jag kommer försöka skriva inläggen så kortfattade och informativa som möjligt. Har ni tips och ideer på vad ni vill läsa om får ni gärna dela med er av dem :)
 
Mitt syfte är aboslut inte att skrämma någon eller att tvinga någon att intressera sig över vad skönhetsprodukter innehåller. Alla får göra precis som de vill , din kropp , ditt val.
Till top