Ingrediens skolan - Parabener , varför jag undviker dem ?

Ingrediens skolan, Läsvärt !, Skönhet/Smink / ,parabener, ingrediens skolan, skönhet / Permalink / 0
Paraben family

 
 
 
 Först ut i Ingrediens skolan är Parabener. Vad är Parabener ? , Vad gör de ? Det kommer jag ta upp här.
 
Vad är Parabener ? Parabener är en grupp billiga konserveringsmedel , som du kan hitta i bland annat mat, medeciner , hudvård/kosmetika. Du kan hitta parabener med namnen methylparaben , ethylparaben , propylparaben m.m. Allt med Paraben i slutet är en Paraben.
 
Vad är syftet med Parabener ? Parabenernas uppgift är att hämna eller döda eventuell tillväxt av svamp, bakterier , jäst och annat som kan minska livslängden på din skönhetsprodukt t.e.x.
 
Varför ska du undvika parabener ? Flera studier har visat att de är hormonstörande. Vad menas då med att de är hormonstörande ? Hormonstörande ämnen ökar , imiterar eller hämnar effekten av hormoner i kroppen.  De kan även skada pojkars/mäns fertilitet & motverka testosteronproduktionen. Studier har även visat att de har hittat flera olika Parabener i bröstvävnad , därav länkas det också till att eventuellt orsaka bröstcancer. De kan även orsaka allergiska reaktioner och hudutslag.
 
 
 Håll gärna utkik efter nästa inlägg i serien Ingrediens Skolan. Här får du reda på mer om ingrediens skolan och varför jag har påbörjat denna "serien" på min blogg.
 
Till top